Каде да јадете/Ресторани

Во најголемиот дел од рестораните во Велес доминира македонската кујна, која е репрезентативна кујна на Балканот. Особено атрактивни за туристите и посетителите се рестораните со специфичен етно амбиент кои нудат традиционални македонски специјалитети меѓу кои тавче гравче, турли тава и елбасан тава, мусака, селско месо, таратур, велешко колпиде, велешка пастрмајлија, ѓозлеме... Сепак, многу често на менито во рестораните има комбинација на национални и специјалитети од најпознатите европски и светски кујни. За комуникација со персоналот, освен на македонски, можете да се служите со англискиот или со некој од соседните јазици.

 

Име

Телефон

Адреса

Баже Пити

043 234 056

Коле Дрнков 7

Бети

043 222 544

Страшо Пинджур 7

Брод Панини

043 211 444

Велешко Езеро

Вардар-Пармарк

043 231 364

Петре Прличко б.б.

Дионис

043 231 632

Лазо Осмаков 17

На Велешко

043 231 522

Велешко Езеро

Калипсо-Аквариус

043 613 120

Благој Ѓорев б.б.

Кај Диме

043 222 144

Благој Ѓорев б.б.

Моја Кафана

043 612 215

Илинденска бр.2

Деспина

043 612 696

Л. Осмаков бр.12

Да Винчи

071 225 504

Благој Ѓорев бр.99

Маринела

043 221 858

Кумановска 2

Марија

043 231 717

Ленинова б.б.

Монтенегро Ривијера

043 212 223

Скопски пат б.б.

Розе Сала

043 225 541

Илинденска б.б.

Романтик

043 212 999

Велешко Езеро

Снупи

043 239 255

Благој Ѓорев 67

Кај Даце

043 211 006

Тодор  Јанев 1

Хајдук

043 233 350

Петре Прличко б.б.

Сина Сала

043 613 270

Маршал Тито  б.б.

Чакар

043 231 838

Алексо Демниевски б.б.

Боем

043 529 514

Алексо Демниевски бр.9